Formål:

Ja så ser det ud som om, at jeg har fået oprettet min blog i forbindelse med 23 Ting. Jeg håber det kommer til at fungere alt sammen, og ser frem til at prøve de forskellige internetmuligheder, som denne opgave ligger op til.

onsdag den 24. september 2008

The end

Ja, vi er jo ikke nået helt til afslutningen på 23 ting, endnu, men da jeg er væk på ferie i uge 40 og 41, har jeg lavet tingene nu, så det var klart til afslutningsfesten. Jeg synes helt klart, at det har været meget lærerigt på mange områder. Med hensyn til, hvilke opgaver jeg bedst kunne lide, så er det helt klart YouTube og E-boks. YouTube, fordi, der er så mange sjove ting at se på, og E-boks, fordi det har en meget praktisk funktíon, som jeg regner med at bruge meget fremover. Det bringer mig så til næste punkt, hvor jeg som allerede nævnt har planer om at bruge E-boks fremover. Derudover er jeg kommet til at bruge YouTube, Picasa og Google Reader meget, efter at 23 Ting begyndte. Nogle af tingene har ikke interesseret mig så meget, men opgaverne er da blevet løst, og det har da vist også været rimelig klart på min blog, hvilke jeg synes er interessante, og om jeg kommer til at bruge dem igen.

Med hensyn til den måde vi har skulle løse opgaverne, så synes jeg det har været helt fint. Man har selv bestemt, hvordan og hvornår man ville løse opgaverne, samtidig med, at man havde mulighed for at bede om hjælp, både fra eksperterne på den enkelte opgave men også fra de andre kollegaer. Jeg synes overhovedet ikke, det har været noget problem at få hjælp, hvis man havde behov for det, og jeg har da også selv hjulpet andre efter bedste evne. Samtidig var det meget godt med den lange pause vi havde, da det gav muligheden for at komme ajour med opgaverne, i stedet for hele tiden at være bagud. Ikke fordi jeg har været det andet end ganske kort, fordi jeg var syg, men nu har jeg måske også haft mere tid end andre til at løse opgaverne.

Jeg synes egentlig ikke, at man behøver at lave noget om mht. forløbet. Alt er egentlig forløbet ganske fint, og jeg må sige, at man da har lært mange interessante ting at kende på internettet, og så fik vi jo også en god Mp3-afspiller, som jeg har brugt flittigt siden. Alt i alt har det været et meget lærerigt og interessant forløb, som helt sikkert har givet mig flere værktøjer at arbejde med i fremtiden.

Wikipedia

Ja, så er det tid for mig at være ekspert igen, eller i hvert fald prøve på at ligne en. Nu har jeg jo kendt Wikipedia et stykke tid og har også brugt den en del. Der er fx mange gode oplysninger om TV-serier og Tv-programmer, som man følger med i. Jeg må dog sige, at jeg foretrækker den engelske udgave på mange områder. Den danske er fin nok, men der er bare mange emner, i hvert fald emner, som intereserer mig, der enten ikke er beskrevet på den danske side, eller i bedste fald kun er meget kort beskrevet. Der er den engelske meget mere udførlig med dækningen af emner og dækningen af det enkelte emne.

Med hensyn til opgaven, så prøvede jeg at søge på Maribo. Jeg ved ikke om det er computeren, men siden reagerede ikke som ellers. I opgaven står der, at man skal prøve at trykke på først "søg" og så "gå til", men når jeg skrev "Maribo", som beskrevet i opgaven, så dukkede der forskellige valgmuligheder op, som man skulle vælge imellem. Når man så gjorde det, gik man automatisk videre til siden, hvor "maribo" stod beskrevet, uden at man havde trykket på enten "søg" eller "gå til". Så jeg kan altså ikke sige, om der er forskel. Jeg prøvede også at søge på "vild med dans", og siden er opdateret med hensyn til, hvem som er stemt ud og deraf følgende placering. De sidste der røg ud blev så sammelagt nummer 8.

Med hensyn til "diskussion", så kiggede jeg også der, og man kan da sige, at det gik hurtigt med at rette artiklen om Bernstoff Slot, efter der blev rettet kritik. 16 minutter alt i alt. Det kan man da kalde hurtig respons. Med hensyn til Google, har jeg ofte lagt mærke til, at Wikipedia placeres højt, når jeg har brugt Google. Det eneste man så kan sige til det er, at ja, man finder ret mange oplysninger, men samtidig er det ikke kontrolleret, hvem, der skriver hvad, deres baggrund, om det er faktuelt rigtigt etc. Derfor er det måske godt, at holde de oplysninger man får fra Wikipedia op mod andre mere anerkendte kilder, alt efter hvad man skal bruge det til. Det er vigtigt, at man ikke tager alt for totalt pålydende, men også har sin kritiske sans i behold. Det til trods, er der mange ting man kan bruge Wikipedia til, og der er mange informationer at hente, og så kan man lige så godt udnytte det.

fredag den 19. september 2008

Fest og Blog Awards


Jeg glæder mig til festen, når vi fejrer afslutningen af 23 ting, og så er det da lidt sjovt, at man er blevet nomineret, så må vi jo se hvad der sker.

mandag den 15. september 2008

Arto

Man har jo hørt en del om Arto via medierne, og ikke altid for det gode. Faktisk har der været mange eksempler på, at mobning trives i hyperspace, hvilket der har været nogle grimme eksempler på hos Arto. Derfor kan man måske godt få et negativt syn på Arto, men siden er jo så meget mere end det. Selve siden er jo et socialt forum for børn, hvor de kan mødes om alt, der interesserer dem. De kan chatte, lave blogs, se videoer, billeder være med i grupper etc. Altså være med i et fællesskab, ofte sammen med dem, man går i skole med. Det er jo kun en god ting, at børn har et socialt liv med venner og veninder. Der hvor det går galt, er, hvor man, lige som med Facebook, udnytter internettet til at være efter andre, ofte ganske anonymt. Derfor skal hjemmesider, som Arto, også være meget opmærksomme på, hvad deres side egentlig bliver brugt til, og gerne inden situationen udvikler sig for langt. Alle har et ansvar, også børnene selv og forældrene, men overordnet set er de fleste børn jo med netop pga. fællesskabet, hvilket jo er det vigtigste.

tirsdag den 9. september 2008

Facebook

I denne uge har jeg fået set lidt på Facebook, som man jo har hørt en del om før via medierne. Jeg må sige, at det ikke er fordi, at jeg finder Facebook særlig tiltrækkende, rent personligt. Selvfølgelig har siden meget stort potentiale for dem, som ønsker at blive en del af en gruppe, netværk, finde nye venner etc. At bruge internettet til at finde venner, kærester etc. er bare ikke noget, der tiltaler mig. Men, der er jeg måske også lidt sær på det område.

Jeg fik dog oprettet min profil og brugte min G-mail. Ikke fordi, der står særlig meget i min profil, men det er nu heller ikke noget, som jeg har tænkt mig at bruge til noget, for slet ikke at tale om, at andre skal gøre det. Så på den vis, kan det være lidt lige meget. For dem som ønsker seriøst at bruge Facebook, er der jo selvfølgelig mange muligheder. Man kan bruge mange forskellige former for kommunikation, blive en del af forskellige grupper, oprette sin egen, dele billeder, herunder også videoklip etc. Så, hvis man ønsker selskab, kan man hurtigt få det.

Man hører jo også nogle gange i medierne, at Facebook kan være en form for popularitetskonkurrence, hvor man måles på, hvor mange venner man har... eller evt hvor få. Selv politikerne er gået med på ideen, men det er måske også meget sundt, at selv de folkevalgte følger med tiden. I hvert fald på få, popularitetssøgende, områder.

torsdag den 4. september 2008

Google Docs

Nu har vi arbejdet lidt på Google Docs, og det ser ud til at lykkedes meget godt. Jeg loggede mig ind med min Google konto informationer og prøvede så at skrive noget. Det sendte jeg så til Birte Mellerup, som så har sendte det tilbage til mig med hendes tilføjelse. Jeg sendte så igen dokumentet tilbage til Birte med endnu en tilføjelse og sådan kan det jo fortsætte. Det gode ved Google Docs er, at man har mulighed for at arbejde på en opgave, nogenlunde overskueligt, selvom man ikke er sammen rent fysisk.

På fx Biblioteksskolen kunne dette nogle gange være en fordel. Det så jeg selv, da jeg gik på skolen, hvor jeg gik på et "pendlerhold", med studerende fra Fyn, Ringsted, Roskilde, København etc. Når man så har gruppearbejde, er det ikke altid man har tid eller mulighed for at skrive opgaven sammen rent fysisk. Her kunne man så bruge Google Docs, i det tilfælde, hvor det ikke er muligt. Det sparer i hvert fald tid, hvilket mht. skoleopgaver kan være ret vigtigt.